Kthehu lart

Ambasada Amerikane i godet rëndë Shpejtim Bulliqin dhe Florim Isufin për raportimin e djeshëm

Ambasada Amerikane i godet rëndë Shpejtim Bulliqin dhe Florim Isufin për raportimin e djeshëm GazetaExpress

Ambasada e Shteteve të Bashkuara thotë se është zhgënjyer nga raportimi i djeshëm i komisionit të ri për kufirin para komisionit të Kuvendit për Integrime Evropiane. Sipas tyre, pohimet e këtij komisioni janë të pabazuara, çorientuese, dhe të gabueshme.

"Marrëveshja ekzistuese pasqyron një proces të saktë të përcaktimit të kufirit, të konfirmuar nga komisioni shtetëror i Kosovës dhe ekspertë të shumtë të njohur ndërkombëtarisht.

Në vitin 2015 Departamenti i Shtetit konfirmoi se marrëveshja origjinale saktësisht pasqyronte vijën kufitare që ka ekzistuar mes Kosovës dhe Malit të Zi që nga viti 1974", thuhet në reagimin e tyre.

Tutje kjo ambasadë thotë se që nga  ajo kohë, nuk kanë dalë fakte që do ta vënin në dyshim atë vendim. 

Sipas tyre, vënia në dyshim e marrëveshjes dhe zvarritja e procesit të ratifikimit kërcënojnë marrëdhëniet e Kosovës me fqinjët e saj dhe me BE-në, dhe e lënë Kosovën dhe qytetarët e saj të izoluar.

"Tani është koha që institucionet e Kosovës të punojnë për të promovuar interesat e qytetarëve të Kosovës në këtë çështje. Ne nxisim politikanët e Kosovës që të shikojnë përtej interesave personale partiake dhe politikës partiake, dhe që të përqëndrohen në nevojat e qytetarëve të tyre duke e ratifikuar marrëveshjen ekzistuese sa më shpejtë që është e mundur", thotë kjo ambasadë.

    Temat:
    Data: 14 Nentor 2017 17:24
    Autori: GazetaExpress

    Të tjera